Zuinig verwarmen zonder te verarmen. Infraroodverwarming is een zeer energie vriendelijke verwarming die het principe van de zon gebruikt door wel de objecten te verwarmen maar niet de lucht. Daardoor kan men met een relatief laag vermogen grote ruimtes opwarmen.

Natuurlijke zonnewarmte


langegolf1 langegolf2 langegolf3
LANGE GOLF LT LANGE GOLF HT KORTE GOLF STRALERS
Deze langegolfverwarmingspanelen zijn geschikt voor het verwarmen van kantoren en woningen.
Zij zorgen voor een homogene warmte van de ruimte en springen zeer zuinig om met energie.
Ongeëvenaard mooie designs beschikbaar.
De heatstrips hebben een hoge oppervlakte temperatuur en kunnen daarom vanaf grotere hoogte de ruimte verwarmen.
Deze toestellen zijn geschikt voor het verwarmen van showrooms en magazijnen.
Verscheidene modellen beschikbaar.
Met een kortegolfstraler beschik je over een instant warmte zonder dat je de lucht opwarmt.
Deze soort van verwarming is dan ook geschikt om buiten of in grote magazijnen een warmte op te wekken zonder dat er vermogen verloren gaat in de lucht.


Waarom infrarood?

Infrarood verwarming

Infraroodverwarming is een energiezuinige verwarming die reeds jaren bekend is in Noord-Duitsland en de Scandinavische landen. Deze vorm van verwarming wordt nu ook meer en meer in ons land toegepast. Infraroodverwarmers kunnen we opsplitsen in 3 hoofdgroepen die we lange-, korte- en ultrakortegolf noemen.


Infraroodverwarming langegolf

De langegolfinfraroodverwarming wordt veel gebruikt in passieve woningen omwille van hun laag verbruik. Een langegolfinfraroodverwarmingspaneel verwarmt je woning op dezelfde manier waarop de zon dat doet. Bekijk het paneel als een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De stralen van het langegolfpaneel zullen weerkaatsen via muren en vloer en zodoende heel de kamer vullen met een aangename temperatuur. Met een infraroodverwarming zal je dus geen koude voeten meer hebben zoals met een conventionele verwarming wel het geval is.


Infraroodverwarming kortegolf

Met de kortegolfinfraroodverwarming verkrijgt men een soort van instant warmte. Bij het aanschakelen van een kortegolfinfraroodverwarming geniet men onmiddellijk van een heerlijk warmtegevoel.


Infraroodverwarming ultrakortegolf

De ultrakortegolfinfraroodstralers worden enkel in de medische sector en welness gebruikt. Zij geven een intense doordringende warmte die tot op het bot doordringt, meestal mag men ook maar 20 minuten in deze straling vertoeven.

Contacteer Electro - KG Sun voor een vrijblijvende offerte of meer informatie!