We staan er vaak niet bij stil, maar een huis is als een lichaam: het moet ademen. Zonder ventilatie beslaan de ramen, ontstaan er vochtplekken en komt de verf los.

Bovendien is ventileren van een gebouw noodzakelijk voor de gezondheid en het comfort van de mensen die erin wonen, werken en leven. Wist je dat binnenlucht vele malen meer vervuild kan zijn dan buitenlucht? Veel mensen denken dat een tijdje het raam open zetten voldoende is. Jammer genoeg is het effect van 3 tot 4 uur luchten na een half uur reeds verdwenen waardoor de kwaliteit van de binnenlucht net dezelfde is als voor het luchten.

Een gezond huis vraagt om ventilatie, 24 uur per dag...
 

Systemen

Systeem C

Met een ventilatiesysteem C voer jevochtige en vervuilde lucht af (keuken, badkamer, wasplaats en wc) naar buiten via ventilatiekanalen zonder warmterecuperatie. De afvoerroosters hebben een vast ingesteld luchtdebiet. Via roosters in de ramen wordt er lucht van buiten aangevoerd.

Multiventsentinel-canvas-140

Systeem C+

Een ventilatiesysteem C+ is een systeem C waarbij de af te voeren lucht wordt geregeld door vochtigheids –en aanwezigheidssensorenn die voor een energiebesparende ventilatie zorgen.

De ventilator kan voorzien worden van een wisselstroommotor of een energiezuinige gelijkstroommotor.

Systeem D: Balansventilatie

Een ventilatiesysteem D voert vochtige en vervuilde lucht naar buiten, maar haalt ook nieuwe lucht van buiten die door een warmtewisselaar wordt opgewarmt. Bij balansvetilatie wordt 92% van de warmte gerecupereerd en hebt u geen roosters in de ramen nodig, ook geeft dit een positief effect op het E – peil van de woning en op uw elektriciteitsfactuur.
SentinelKineticenplus-canvas-140


Waarom ventileren?

VAAK VOORKOMENDE GEZONDHEIDSPROBLEMEN BIJ SLECHTE VENTILATIE:

  • Hoofdpijn
  • Concentratiestoornissen
  • Astma


 

Contacteer Electro - KG Sun voor een vrijblijvende offerte of meer informatie!